Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht voor Staatsbosbeheer

Mutaties

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht voor Staatsbosbeheer

Charlotte Insinger is door minister Kamp van Economische Zaken benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van Staatsbosbeheer. Haar benoeming gaat in op 1 januari 2018. Insinger is onder andere commissaris bij VastNed en de Volksbank. Zij stond in 2017 op de zevende plaats in de Top-100 Corporate Vrouwen en op nummer 23 in de Top-100 Commissarissen.

Takens nieuwe voorzitter raad van Commissarissen FC Twente

René Takens, voormalig ceo Accell Group, is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van FC Twente. Hij neemt per 1 oktober de rol van voorzitter over van Jan Schutrups, die onlangs zijn vertrek aankondigde.

Nieuwe Raad van Commissarissen voor Roto Smeets Group

Roto Smeets Group (RSG) heeft de heren Peter Andreou (Voorzitter), Ben Pearson en Henk Scheenstra per 4 oktober benoemd als de leden van haar nieuwe Raad van Commissarissen. Peter Andreou is Executive Chairman van CirclePrinters; Ben Pearson is Executive Chairman van de Britse Aktrion Group; Henk Scheenstra is voormalig CEO van Sanoma Media Belgium en COO van Sanoma Media The Netherlands en is voorgedragen door de Centrale Ondernemingsraad (COR). Met de overname van Roto Smeets Group door CirclePrinters in april van dit jaar zijn de toenmalige leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van RSG afgetreden.

De blauwe vogel

Mathi Bouts is voorgedragen als non-executive lid van de board of directors van Air France-KLM. Bouts is senior purser en neemt namens alle werknemers voor de duur van twee jaar de tweede werknemerszetel in van de raad van commissarissen van Air France-KLM. Hij was van 2004 tot 2010 voorzitter van de KLM-ondernemingsraad en van 2006 tot 2010 vicevoorzitter van de Europese Ondernemingsraad. 
 
Auteur(s)
Redactie
Dit artikel is gepubliceerd in
GU2017okt

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons