Toezicht op IT en digitale innovatie

Toezicht op IT en digitale innovatie

vrijdag 03 november 2017 - 09:30 uur tot 16:00 uur

Door de toenemende digitalisering en automatisering neemt de afhankelijkheid op het gebied van Informatie Technologie (IT) steeds verder toe. Daarmee is IT inmiddels een belangrijk onderwerp voor de bedrijfscontinuïteit van een onderneming. Maar steeds meer brengt IT ook belangrijke digitale innovatie die kansen en bedreigingen bieden voor een onderneming. Digitalisering kan zelfs zorgen voor een complete verandering van business modellen. Met het toenemende belang van IT en digitale innovatie op de kern van ondernemingen en organisaties, komt het onderwerp steeds vaker voor op de agenda van een RvC/RvT. Maar de leden moeten wel voldoende basiskennis van IT hebben om adequaat toezicht te kunnen houden. En in hoeverre zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied?

Vragen die aan de orde komen, zijn:

  • Wat behoort iedere commissaris/toezichthouder minimaal over IT te weten.
  • Welke IT-ontwikkelingen en trends mag een RvC/RvT niet missen.
  • Op welke IT-onderwerpen zou u toezicht moeten houden en waar moet u op letten.
  • Wat betekent dit voor de agenda en vraagstelling vanuit de RvC/RvT.

Ries Bode

Ries Bode BSc (1957) is directeur/eigenaar van Management in Motion en is meer dan 15 jaar actief als interim directeur en heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd als directeur IT/CIO en programmadirecteur. Hij is acht jaar actief als commissaris en toezichthouder en digi-commissaris in de RvC van Portbase BV en Result Laboratorium BV, tevens lid van het auditcommittee. Verder is hij lid Raad van Advies PortingXS BV. Bestuurlijk actief als voorzitter van het bestuur van Bureau Telematica Binnenvaart en Binnenvaart.nl. Ries volgde de Nyenrode Commissarissen Cyclus en DeNieuweCommissaris en is ingeschreven in het register van Certified Board Members (RCBM.nl). Ries publiceert over Toezicht en IT/Digitalisering o.a. in CIO Magazine en het Jaarboek Corporate Governance 2016. Is spreker op diverse ronde tafel bijeenkomsten over dit onderwerp. Belangrijke werkervaring deed hij op als senior manager en directeur bij KPN, algemeen directeur UUnet (tegenwoordig Verizon Business) en directeur IT/CIO bij Ziggo en de Goudse.

Arnoud Klerkx

Arnoud Klerkx MSc (1973) is als Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur van Sanoma Learning verantwoordelijk voor de digitale transformatie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in klantbediening, IT, innovatie en digitalisering in zowel management advies rollen (Accenture en Gartner) als ook senior lijnmanagement posities (Robeco, Ziggo en Sanoma Learning). Hij heeft tevens 10 jaar ervaring als commissaris bij onder andere de Consumentenbond en Habion met als aandachtsgebieden financiën, IT en digitalisering. Hij is auteur van diverse (wetenschappelijke) artikelen over Toezicht op IT en is tevens gastdocent op Universiteit Nyenrode voor digitalisering en klantmanagement.

€995,00

Ook op deze dag

09:30 uur tot 16:00 uur
09:30 uur tot 13:30 uur
14:30 uur tot 18:30 uur
14:30 uur tot 18:30 uur

Nationaal Register

Jan van Nassaustraat 93
2596 BR Den Haag
T 070-324 30 91
info@nationaalregister.nl

Governance Update nieuwsbrief

Volg ons